Finanskändisarna som räddar gruvan i Pajala

by

Nu gror hoppet i orten som rankas som Sveriges sämsta för företagskommun. De sista avtalen för ett övertagande av Northlands gruva i Pajala är klart och bakom döljer sig privata investeringar från en rad finanskändisar. – Jag går själv in och investerar fyra miljoner kronor i det här, säger Anders Sundström, tidigare minister och styrelseproffs.

Hård kritik efter nobben av Kalla

by

När Radiosporten presenterade kandidaterna till att vinna årets Jerringpris var det många som reagerade över att de saknade ett namn.  Nämligen Charlotte Kallas.  – Jag förstår att folk tycker det är konstigt, säger Eurosports skidkommentator Roberto Vacchi. 

”Var det värsta – alla hatade det”

by

Charlotte Kalla gör debut – som författare. Inför releasen av ”Styrka, teknik & pannben” har SportExpressens Ludvig Holmberg träffat henne för en exklusiv intervju. Här berättar Kalla om: • Eldsjälen som fick henne att satsa på skidor. • Anledningen till att hon är ”så himla tråkig”. • Och kompisarnas missnöje under skoltiden i Tärendö. – Alla hatade skidor. Det var...

Klassiska klubbarna hotar att lämna ligan

by

Sex hockeyallsvenska klubbar, däribland Modo, AIK och Leksand, har skickat in en skrivelse till SHL och svenska ishockeyförbundet efter att de tröttnat på den orättvisa ekonomiska situationen. Flera klubbar kan tvingas lägga ner både dam- och juniorverksamheten – eller dra sig ur seriesystemet för att starta en egen liga.  Det skriver Aftonbladet. 

TV4:s besked om Alexander Bard

by

Alexander Bard kritiseras starkt för sina uttalanden om kvinnor och feminism på sociala medier. Men trots önskemålen om att han ska sparkas som jurymedlem i ”Talang” blir Bard kvar i programmet, meddelar TV4. ”Vi bor i Sverige, där vi har yttrandefrihet” skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för ”Talang” till Aftonbladet.

Ny succé – nu åker Kalla hem

by

Charlotte Kalla visar storform. På lördagsförmiddagen tog svenskan sin andra seger på lika många dagar i Gällivare. Kalla var överlägsen från start till mål i loppet över tio kilometer i klassisk stil. – Jag hade kraft hela vägen, och det var en skön känsla, säger Kalla till SVT. 

Vårdpersonalen startar eget #metoo-upprop

by

De senaste veckorna har flera yrkesgrupper med olika upprop reagerat mot sexuella trakasserier och övergrepp på arbetsplatserna. Kristina Sundell, sjuksköterska från Kiruna, väljer nu att samla in vittnesmål från kvinnlig sjukvårdspersonal. – Eftersom jag själv har erfarenheter av sexuella trakasserier inom vården tänkte jag att jag inte kan var ensam om det.